sâmbătă, 12 aprilie 2008

'The little ones.'

Photo by Bohemianpoets
Ador sentimentul de victorie care te încearcă atunci când ai reuşit, cu chiu, cu vai, să-ţi croieşti drum prin vârfurile şosetelor şi să-ţi eliberezi degetele mari, care stau acum şi se holbează la tine de sub marginea păturii. E ca şi cum ţi-ar zice: Hai şi tu, ce naiba mai aştepţi? Rupe-ţi hainele de pe tine şi ieşi în stradă, aleargă prin bălţi după cizmuliţele de cauciuc în culori fosforescente ale copiilor, care or să se vâre ţipând în cracii blugilor mamelor de jurisdicţia cărora aparţin, şi e şi normal, doar nu tot timpul vezi pe cineva cu păsărica sau cocoşelul fără botniţă pe stradă. Ei nu se gândesc că or să răcească? le întreabă ei grijulii pe mame, care le dirijează ochelarii de cal spre stolul de păpuşi Barbie bărboase şi în mărime naturală de peste drum, care cel puţin au bunul simţ să nu-şi dea curs pornirilor bulimice în public.
Întotdeauna m-am întrebat de ce în română respectivele particularităţi feminine aşezate la intersecţia superioară a picioarelor fac parte din clasa Păsărilor, iar în engleză şi franceză sunt Mamifere, respectiv pisici. Adică, or fi ale lor mai sus pe scara evoluţiei, sau ce? Pe de altă parte, mâţele, blânde sau nu, zgârie toate, dar cu înaripatele mai ai o şansă să zbori. Şi, făcând o aplicaţie la propriile mele preferinţe în materie de faună, şi referindu-mă strict la sensul zoologic al acesteia, aş putea să interpretez dispreţul meu nedisimulat faţă de ambele specii, respectiv clasă, într-un sens care să aibă legătură cu subiectul de faţă. Adică, pentru cei care trăiesc sub o piatră şi nu sunt familiarizaţi cu ce-mi place şi ce nu, de când mă ştiu am urât pisicile, care îmi provoacă dezgust, şi păsările, faţă de care simt un fel de repulsie combinată cu frică. O fi având vreo legătură cu faptul că aproximativ aceleaşi sentimente le am şi faţă de reprezentantele în stare pură a sexului muieresc la specia Homo sapiens Jr.? Sau e pur şi simplu coincidenţă?
Mă rog, drept consolare, cel puţin şi la noi, şi la ei, corespondentul masculin face parte din ordinul Galinaceelor, cu predilecţie din specia cocoş. Şi să mai pretindă cineva că nu-s toţi la fel. Ha ha.

0 vorbe-n vânt: